Черкаська музична школа #1 ім. М.В.Лисенка.

Тиждень “Викладацької майстерні”

07 квітня 2023 року фінішує тиждень циклу методичних семінарів “Викладацька майстерня”.
Кожен день як відкриття талановитого потенціалу викладачів Черкащини! Сьогодні також емоційно та з щирими оплесками підтримки виступаючим викладачам та учням, дякуємо всім!!!
Прослухали майстер – класи секції фахівців хорового та сольного співу на тему: «Формування вокальних навичок як дієвий засіб музичного виховання учнів мистецьких шкіл»
Викладачі-спікери:
- ЖОВТОВА Тетяна Дмитріївна – викладачка-методист вищої категорії Чорнобаївської школи мистецтв з ученицєю 3 класу Коломієць Євою, що навчається в класі викладачки Ольги Курій Черкаської ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка.
Тетяна Дмитрівна приділила увагу концертній підготовці учня, художнього образу, також люб’язно поділилися мінусовками пісень та нотними збірками.
- САЛТИКОВА Людмила Вікторівна – викладачка-методист вищої категорії, директорка Канівської школи мистецтв з ученицєю 7 класу Шпортко Яніною, що навчається в класі викладачки Віти Самойленко Черкаської ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка
Людмила Вікторівна опрацювали художні прийоми концертного виступу вокалісту, образу, прийоми вокального дихання.
Особливу зацікавленість викликав майстер-клас ????️Комарової Наталії Андріївни викладачки- методиста вищої категорії, директорки Черкаської дитячої школи мистецтв з ученицєю 6 класу Лідії Мусеровської Татаріновою Поліною.
Наталія Андріївна представила американську методику та техніку співу Estill Voice Training, розповіла та практично опрацювала структуру системи 6-ти ступенів для розвитку голосу. Всі слухачі активно приймали участь відпрацьовуючи вокальні вправи та дихальні прийоми разом з Наталією Андріївною????
Наголошуємо на солідарній підтримці один одному та знов дякуємо викладачів, що відгукнулися на участь в якості спікерів та викладачам, які надали своїх учнів для проведення майстер-класів!

06 квітня 2023 року четвертий день методичного циклу “Викладацька майстерня”. За розкладом циклу відбулася секція фахівців духових та ударних інструментів по темі: «Технічне оснащення учня духовика».
Слухачі відмітили що всі запрошені фахівці секції розкрили тему дуже професійно та пізнавально. Крім того на “Викладацькій майстерні” була представлена власна практика та методика навчання по інклюзивній ОП Сапсая Івана Івановича, викладача вищої категорії, директора КЗ Червонослобідської ДМШ з учнем 4 класу Олександром Буша.
Цікаво, професійно, з досвідом своєї справи показав майстер-клас по флейті Богомол Василій Іванович – викладач вищої категорії Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського з ученицєю 4 класу Тюкаловою Марією (клас Петра Метелі, викладача Черкаської ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка).
Велику зацікавленість викликав майстер-клас Черкашина Олександра Олександровича – викладача вищої категорії, старшого викладача, завідувача відділом духових та ударних інструментів Черкаської ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка з ученицєю 2 класу Гаврилюк Дар’ією викладача Черкаської ДМШ № 2 Рудніченка Анатолія Матвійовича. Олександр Олександрович не тільки представив авторську напрацьовану методику викладання, а й поділився нотними збірками, цікавими порадами та практичним прийомами. Дякуємо всім за плідний методичний день, цікаве та корисне практичне спілкування з колегами.

03 квітня 2023 року розпочався тиждень “Викладацької майстерні” в рамках річного плану роботи навчально-методичного
відділу закладів культури і мистецтв Черкаської області, організований за ініціативою та спільно з Черкаською ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка.
Цикл семінарів запланований по декількох спеціалізаціях у формі майстер-класу з учнями інших фахівців.
Сьогодні творча викладацька майстерня зібрала фахівців народних інструментів секції “Баян. Акордеон” на тему: «Художні засоби виразності у учнів ДМШ по класу баяна, акордеона».
Дякуємо наступним викладачам за вміння розкрити тему, показати результативні методи роботи, демонстрацію напрацьованих роками та досвідом авторських майстерних прийомів:
- Немна Алла Петрівна–викладач-методист вищої категорії КЗ «Мистецька школа» Жашківської міської ради.
- Путинець Ігор Юрійович-викладач вищої категорії, старший викладач, директор КЗ Золотоніської школи мистецтв.
- Махник Володимир Степанович – викладач вищої категорії КЗ Червонослобідської ДМШ.
Окрему подяку висловлюємо викладачам, які підготували та надали можливість провести майстер-клас з їх учнями: Заслужений працівник культури України Надія Качор, Володимир Махник та Алла Смірнова!


Comments are closed.