Черкаська музична школа #1 ім. М.В.Лисенка.

Юрін став Лисенком: У Черкасах відбувся перформанс до дня народження Миколи Лисенка

Світлини з музичного перформансу в Черкаській ДМШ №1 ім. Миколи Лисенка до дня народження українського композитора, диригента, фольклориста, світоча української музики Миколи Лисенка запам’ятаються дітям надовго. Сьогодні в школі відзначали 181 річницю дня народження видатної особистості нації – Миколи Віталійовича Лисенка. Опери “Наталка Полтавка”, “Енеїда”, “Тарас Бульба”, “Різдвяна ніч”, дитяча опера “Коза Дереза”, хорові твори, пісні, фортепіанна музика – все це талановитий спадок митця, який потрібно вивчати та цінувати!

По сценарію від першої особи виступав сам композитор. Перевтілення відбулося дякуючи Олексію Юріну – поету, драматургу, перекладачу, педагогу, теле- та радіоведучому, діти були під враженням, за селфі по закінченню заходу стояли в черзі! Всі поринули в минуле сторіччя, познайомилися з родиною композитора, його дитинством, помандрували на Полтавщині, в Харкові, в Києві, в Лейпцигу, почули цікаві дрібниці його особистого життя. Глядачі послухали вокальні, фортепіанні, хорові твори, перекладення для бандури, твори у виконанні як юних виконавців так і дорослих професійних колективів!

Прикрасою заходу були виступи ансамблю сучасної та народної пісні Черкаської обласної філармонії ,,Росава,, та обласної капели бандуристів, під керівництвом Світлани Кладій, прозвучали яскраві та потужні ілюстрації творчості М.Лисенка!

https://procherk.info/news/7-cherkassy/109262-jurin-stav-lisenkom-u-cherkasah-vidbuvsja-performans-do-dnja-narodzhennja-velikogo-kompozitora

Comments are closed.